0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Насіння

Фільтр

Насіння

Фільтр

Збиральництво - одне з найдавніших занять, завдяки якому у людства з'явилися не тільки їжа, але і багато технічних винаходів.  Ягоди, трави, коріння, плоди, горіхи, насіння, зерна - все, на що багата природа, людина навчилася систематизувати і використовувати в побуті.
Насіння в їжу наші предки використовували з часів ацтеків і майя.  Це не тільки поживна каша, хоча і такий аспект його застосування вкрай важливий, особливо при обмеженнях в їжі.  Насіння є зародком рослини, що містить високу концентрацію вітамінів, мінералів, білків, ферментів і ефірних олій.  Вживаючи насіння в натуральному, сирому вигляді, ми не тільки насичуємо організм  калоріями, але і отримуємо цілий комплекс необхідних корисних речовин.  Найпопулярніше насіння, яке використовують в їжу:
1. Насіння соняшнику вживали в їжу понад 5 тисячоліть тому всі племена Північної Америки, від черокі до ацтеків.  Насіння соняшнику є багатим джерелом вітаміну Е, завдяки чому воно є  дуже ефективним антиоксидантом.   Це насіння містить найбільше фітостеролів – сполук, які знижують рівень холестерину, підвищують захисні сили організму, полегшують перебіг астми.
2. Гарбузові зерна в їжу використовували в Мексиці ще 7 тисячоліть до нашої ери.  Вони багаті на незамінні амінокислоти, магній, калій, цинк, містять амінокислоту кукурбитин, здатну очищати організм від паразитів.  Гарбузове насіння незамінне для лікування проблем з чоловічим здоров'ям, допомагає боротися з нервовими розладами і депресією.
3. Льон відомий з найдавніших часів, найстаріші знахідки датуються 6 тисячоліттям до нашої ери.  З стебел льону виготовляють волокна, з насіння - олію, саме насіння багате на жирні кислоти, полісахариди, рослинну клітковину, харчові волокна в його складі знижують рівень жирів у крові і регулюють апетит, сприяють зниженню ваги.  Ще Гіппократ писав про позитивний  вплив насіння льону на стан шлунково-кишкового тракту, а останні дослідження доводять, що вживання цього насіння в їжу є ефективним засобом в боротьбі зі зростанням ракових клітин.
4. Кунжут - найдавніша олійна культура, відома з часів Стародавнього Єгипту.  Найбільш поширене чорне і біле насіння кунжуту містить рідкісні антиоксидантні речовини сезамін і сезамолін, які знижують рівень холестерину і артеріального тиску і захищають печінку від окислювального і жирового пошкодження.  Це насіння для їжі широко використовується в кулінарії, його застосовують для випічки, в хлібобулочних виробах, як приправу.  Наприклад, дуже смачний, корисний, ароматний салат зі свіжої моркви, яблука і насіння кунжуту, заправлений оливковою олією.
5. Батьківщиною насіння чіа, або іспанської шавлії, вважають Північну Америку, і відоме воно було ще древнім індіанським племенам.  Його використовували для приготування їжі, з косметичною метою, для відновлення після хвороб і довгих походів.  У перекладі з мови майя «чіа» означає сила.  Насіння багате  на поліненасичені жирні кислоти, Омега-3, залізо і дуже корисне при анемії, серцево-судинних і гормональних захворюваннях, депресії.  Їстівне насіння чіа рекомендують вживати при проблемах опорно-рухового апарату, для зміцнення суглобів і кісток.

Несподіване їстівне і найсмачніше насіння
Деякі види  насіння мають дуже несподіване  застосування,  тим не менш,  воно дуже корисне і позитивно впливає на весь організм людини.  Вживання насіння в їжу було популярне у Стародавньому Єгипті і Стародавній Греції, одним з них було насіння плодів винограду, що володіє унікальним складом з фенолів, стероїдів і Омега-кислот.  Кісточки винограду є потужними антиоксидантами, нормалізують рівень цукру в крові, роблять еластичними судини.  На основі виноградної кісточки готують скраби, креми для обличчя, шампуні.  Борошно з виноградних кісточок надає легкого рослинно-горіхового  аромату соусам для м'яса і риби.
Ще одні зерна харчові, дуже поживні та вітамінні - абрикосові кісточки.  Вживати абрикосові кісточки почали  ще у Давньому Китаї, де вони вважалися їжею для вищого імператорського стану.  Вони містять досить рідкісний компонент - амігралін або вітамін В17, який запобігає зростанню і розвитку ракових клітин в організмі.  Абрикосові ядра сприяють зниженню тиску, зміцнюють імунну та серцево-судинну систему, уповільнюють процеси старіння, позитивно впливають на репродуктивну функцію.  Можна використовувати в чистому вигляді насіння, біодобавки з кісточками абрикосу і винограду зустрічаються в лінійках багатьох виробників натуральних вітамінів.
Зерна гранату - насіння ягоди гранатового чагарнику, користувалися широкою популярністю у Стародавньому Римі і країнах Близького Сходу.  До складу гранату входить маса мінеральних речовин, вітамінів групи В, лимонна і яблучна кислота.  Використовуючи насіння в їжу людини, можна підняти рівень гемоглобіну і підвищити рівень кисню в крові.  Велика кількість поліфеніленів ефективно справляється з вільними радикалами, запобігає утворенню тромбів, знижуює ризик інфарктів.  Зерна гранату обов'язково потрібно ретельно розжовувати, наприклад, в салаті зі свіжими помідорами, зернистим сиром під соусом песто.
Як використовувати і де купити корисне зерно для смачної їжі
Дієтологи вважають зерна і насіння корисною і здоровою їжею.  Їх можна використовувати як добавку до овочевих салатів, випічки, молочних десертів, смузі і йогуртів.  Багато хто полюбляє вживати  зерна натщесерце без будь-яких домішок, ретельно пережовуючи.  Добова норма зазвичай коливається від 1-2 ст.л.  до половини склянки.  Однак, важливо не забувати про дві важливі речі:
 - Більшість насіння дуже калорійне.  Це добре, якщо потрібно відновити сили і запастися енергією, і не дуже, якщо Ви контролюєте свою вагу і дотримуєтеся дієти.
 - Купити зерно для їжі і активно і систематично вживати його в якості вітамінної добавки можна лише переконавшись, що у Вас немає алергічних реакцій на обраний вид насіння.