0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Вегетаріанські сосиски сардельки

Фільтр

Вегетаріанські сосиски сардельки

Фільтр

Чи справді існують веганські безмясні сосиски

Історія сосисок налічує не так багато років, як нам здається. Перші сосиски навчилися робити, зрозуміло, у Франкфурті в епоху середньовіччя. Класичні вироби із суміші фаршів яловичини і свинини з'явилися всього кілька століть тому у Відні. Винахід сосисок вніс свіжий струмінь в різноманітність кулінарного світу. Вже давно підтверджено той факт, що улюблений вуличний фаст-фуд хот-доги вперше було виготовлено не в Америці, як прийнято вважати, а в Німеччині, ще у 1487 році, за п'ять років до подорожі Колумба і відкриття ним Америки.

 Ви вважаєте, вегетаріанські сосиски придумали у відповідь на поширення vegan і vegetarian руху  світом? Зовсім ні. Це сталося у дні Першої світової війни, коли німецька армія тріумфально крокувала  світом , грабуючи все, що траплялося на їх шляху. Але харчів все одно не вистачало, і ось тоді майбутній перший канцлер запропонував пекти хліб не з пшениці, а з суміші ячменю і кукурудзи і випускати сосиски , до фаршу яких замість м'яса додавали сою. Вони так і називалися «кельнські сосиски». Втім, і зараз у Німеччині вегетаріанство – дуже модний тренд, і вегетаріанські сосиски купити і підсмажити на решітці або грилі, як це прийнято у німців, зовсім не важко.

З чого виготовляють вегетаріанські рослинні сосиски 

Як правило, вегетаріанські сосиски виготовляють з пшеничного білка. Також до їх складу можуть входити за різною рецептурою:

  • рослинні олії;
  • спеції;
  • цибуля;
  • морська сіль;
  • прянощі;
  • трави та зелень;
  • морські водорості.

В якості загусника у веганські сардельки зазвичай додають кукурудзяний або картопляний крохмаль, а барвником зазвичай виступає сік свіжого буряка.

Особливою популярністю користуються сосиски з сейтана, мясоподібного продукту з пшеничного борошна. Його отримують шляхом промивання пшеничного тіста, в результаті чого в ньому зменшується частка крохмалю і збільшується вміст білка. Сейтан особливо популярний в азіатській кухні, де його називають м'ясом Будди. Це дуже поживний продукт за рахунок високого вмісту білка, а завдяки низькій кількості жирів (всього 2г на 100г продукту), він визнаний дієтичним і рекомендується до вживання тим, хто бажає скинути вагу. Тому сардельки для вегетаріанців стануть відмінним  поживним сніданком. Сам по собі сейтан не має яскраво вираженого смаку, тому при виробництві сосисок додають натуральні ароматні спеції, зелень, вегетаріанський сир. Їх можна запікати в духовці в якості начинки для лавашу, на грилі, варити, смажити, приправляти соєвим соусом, вживати як самостійну страву. Такі веганські сосиски купити і приготувати на свій смак завжди можна з доставкою по Україні у нашому магазині.

 

Як приготувати соєві корисні сосиски і де купити

З часів Першої світової війни минуло чимало часу , а соєві сосиски не тільки не зникли, а й набули великої популярності. Вони стали основою у харчуванні вегетаріанців і тих, хто дотримує посту, , замінюючи їм повноцінний традиційний сніданок. З будь-яким рослинним гарніром (свіжі овочі, рис, пюре з кабачків або цукіні) – це чудовий поживний, вітамінний обід. Такі сосиски веганські і пісні можна використовувати для хот-догів, на пікніках, для барбекю. Їх можна приготувати і в домашніх умовах, наприклад, з сиру тофу, рецепт простий і досить доступний за ціною і наявністю інгредієнтів:

  1. Для їх приготування краще використовувати «бавовняний» тофу, він легше подрібнюється і не тече. Тофу потрібно розім'яти, додати дрібно нарізану цибулю, 1 ч. л. порошку гірчиці, 1 ч. л. морської солі, чорний мелений перець (суміш перців), розмарин, коріандр.
  2. Все перемішати до однорідної маси і сформувати сосиски, обгорнувши їх в харчову плівку.
  3. Помістити сосиски на блюді в холодильник на 2-3 години.
  4. Обсмажити сосиски до золотистого кольору. Смачні сосиски для вегетаріанців готові. Подавати з соусом з в'ялених помідорів і зеленню.

 

Овочеві сардельки для справжніх витончених спортсменів-вегетаріанців 

Пшеничні і соєві сосиски і сардельки – не єдині компоненти для вегетаріанських хот-догів. Є ще й інші корисні і смачні варіанти цього продукту:

  • квасолеві;
  • нутові;
  • горохові;
  • з борошна  спельти (полби);
  • з насіння соняшнику.

На жаль, придбати такі вегетаріанські сардельки поки досить проблематично, оскільки їх виробництво не освоєно масовою харчовою промисловістю. Їх можна приготувати вдома, для своїх друзів, подати з гарніром з рису з каррі або гречаною кашею з грибами. Світові мережі фаст-фудів поки обмежуються вегетаріанськими бургерами з рослинним м'ясом. Компанія «Impossible Meat» розробила рецепт «рослинної яловичини» , яка містить амінокислоти , жири, вітаміни і мінерали , отримані з пшениці та шпинату. Але виробництво сосисок з неї поки що не налагоджено. Тому шанувальникам ЗСЖ і vegetarian доведеться соєві сосиски купити і отримати задоволення від смаку вегетаріанського хот-дога.

 У пошуках різноманітності смаків можна звернутися до горохових (нутових) сосисок. Гороховий білок є рекордсменом за вмістом аргініну, необхідного для нарощування м'язової маси та її структурування. Плюсом є той факт, що горох – не алергенний продукт, а значить доступний багатьом людям і особливо корисний спортсменам і бодібілдерам.

Новинкою на ринку вегетаріанського харчування стали сосиски веганські з білка соняшнику, який має велику харчову цінність і прекрасно засвоюється організмом людини.  Хлорогенова кислота, що міститься в ньому, необхідна організму, щоб перетворити жирові клітини на джерело енергії.  Це сприяє набору м'язової маси, покращує захисні функції, тонізує серцевий м'яз і навіть нормалізує рівень цукру в крові.  Тобто  вегетаріанські сосиски, підсмажені на решітці на заміському пікніку, можуть бути смачною і корисною їжею в колі друзів.