0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Для пророщування

Фільтр

Для пророщування

Фільтр

Яке насіння використовуються для ефективного пророщування 

 Землеробство прийшло на зміну збирання та полювання в епоху неоліту.  З тих пір людство нерозривно пов'язує свою життєдіяльність з вирощуванням зернових культур.  Рослини, що дають зерно, - пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, рис, горох, гречка та інші, - стали основними продуктами харчування людини, сировиною для багатьох галузей промисловості і кормом для тварин.

 Пророщені зерна - найпотужніший суперфуд, який містить ферментів більше, ніж всі інші корисні продукти.  У момент пророщування зерно включає максимальну кількість мікро- і макроелементів, вітамінів, антиоксидантів, які знаходяться в активній фазі і легко засвоюються організмом людини.  Зерно для пророщування активно використовували в їжу в Стародавньому Єгипті та Китаї.  Потім мода на вживання паростків повернулася на початку ХХ століття з поширенням світом вегетаріанства.  І ось знову вони  мегапопулярні, вже серед шанувальників ЗСЖ і ЗХ.

 Загалом, насіння для пророщування містить приблизно однакову кількість корисних речовин:

  •  6-20% білка;
  •  1-9% жиру;
  •  60-88% вуглеводів (цукру і крохмалю);
  •  1-4% клітковини;
  •  1-3% вітамінів і мінералів.

 

 Воно допомагає організму справлятися з окисними процесами, підтримувати енергетичний баланс, завдяки великій кількості антиоксидантів, омолоджує і оздоровлює весь організм і стимулює його функціональні процеси.  Практично все насіння для пророщування, купити яке можна в спеціалізованих відділах, можна поступово вводити до свого раціону, додавати до звичної їжі і отримувати задоволення від впливу цього цінного біогенетичного продукту на Ваш організм.

 

 Як правильно підготувати зерна для швидкого пророщування 

 Для початку необхідно спеціально купити зерна для пророщування і замочити їх у холодній воді на ніч (орієнтовно на 12 годин).  Зерна вберуть воду, потім їх потрібно викласти на марлю, попередньо змочену водою, розподілити тонким шаром, зверху накрити тканиною і поставити в світле місце.  Марлю необхідно періодично змочувати, але не допускати загнивання.  Через 1-3 дні (залежно від виду), зерна дадуть найкорисніші, енергетично активні проростки.  Вживати їх краще вранці, натщесерце, необмежений час, по можливості і при бажанні, через 1-2 місяці вид зерна краще змінити, наприклад, пшеницю на гречку.

 

 Які зерна краще купити з користю для пророщування 

 Проростки містять в своєму складі ферменти, що дозволяють стимулювати обмін речовин, підвищити імунітет, очистити організм від токсинів.  Найбільш популярні зерна для пророщування, доступні в нашому регіоні:

  1.   Зерно зеленої гречки має солодкуватий присмак і легкий аромат трави.  Пророщене зерно гречки містить в кілька разів більше антиоксидантів, ніж сира крупа, і буде дуже корисне людям з порушенням обміну речовин, надлишковою вагою, судинними захворюваннями.
  2.   Соєві боби проростають в середньому 3 дні, містять велику кількість активного білка і незамінних амінокислот, легко засвоюються організмом і надають легкого смаку салатам і овочевим стравам.  Дуже смачним виходить легкий гарнір з обсмаженими соєвими паростками з овочами: дрібно порубані селера, морква, зелень, паростки сої, очищені від оболонок, обсмажити, додати часник і аджику, подавати гарячим або холодним як самостійну страву або як гарнір до м'яса. Зерна для пророщування купити в Україні не проблематично і також легко приготувати смачні і легкі страви з них для всієї родини.
  3.   Пшеничні паростки пробиваються швидко (максимум 2 дні), мають дуже ніжний солодкуватий смак, багаті калієм, магнієм, цинком, вітаміном Е. Це одні з найбільш корисних росточків для людини: вони сприяють нормалізації ваги, мікрофлори кишківника, травлення, відновлюють сили і  підвищують працездатність.  Вживати їх краще за все вранці натщесерце, без будь-яких домішок.  Купити насіння для пророщування пшениці можна навіть у звичайній аптеці.
  4.   Найсмачніші і поживні проростки вівса голозернистого: вони мають соковитий молочний, з горіховим відтінком смак і солодкий, майже ванільний аромат.  Це ідеальний сніданок, тому що  вівсяні проростки легко засвоюються організмом, очищають його від шлаків і токсинів, насичують корисними речовинами.  Вівсяні проростки, як і саму кашу, можна вживати з сухофруктами і горіхами - це відмінний засіб для схуднення, оздоровлення мікрофлори кишківника і зміцнення нервової системи.

 Яке екзотичні насіння підійде для пророщування і чому варто їх купити

 Виявляється, пророщувати можна не тільки наші звичні і улюблені злаки, а й нове для нас екзотичне насіння.  Наприклад, пророщене насіння чіа стане відмінним доповненням до дієтичного салату, сиру або вітамінного смузі.  Насіння чіа пробивається трохи довше - 4-7 днів і вирощують його трохи по-іншому.  Насіння викладають на тарілку або тацю, злегка збризкують водою, тарілку розміщують в каструлі з налитою на дно водою і закривають кришкою.  Каструлю ставлять у тепле, темне місце, іноді виставляючи на світло. 

Проростки чіа багаті на хлорофіл, який допомагає організму очищати кров і виробляти червоні тільця, завдяки чому склад крові оновлюється і оздоровлюється весь організм.  Чіа має злегка гострий смак, схожий на смак брокколі, проростки додадуть пікантності соусам, супам і різноманітним овочевим закускам.  Інтернет-магазин насіння для пророщування пропонує високоякісні зерна чіа з доставкою по Україні.