0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Сіль, цукор та цукрозамінники

Фільтр

Сіль, цукор та цукрозамінники

Фільтр

Цукор - це загальна назва вуглеводів, які мають солодкий смак. Людству цукор став відомий приблизно з VI ст. до н.е, в Европі його виробляють з XVIII століття. Однак останнім часом все частіше можна спостерігати тенденцію відмови від цукру в складі продуктів, особливо серед послідовників ЗСЖ.

Існує думка, що надмірне вживання цукру призводить до появи надмірної ваги, розвитку серцево-судинних захворювань, проблем шкіри і слизових, і в перспективі до можливого виникнення одного з найважчих недугів сучасності - цукрового діабету.

Сьогодні існують найрізноманітніші замінники цукру, які відрізняються за своїми характеристиками:

  • екстракт стевії;
  • ерітрітол;
  • сироп топінамбура;
  • сироп агави;
  • сироп фініки;
  • кленовий сироп.

На піці популярності зараз перебуває стевія - медова трава, яка була відома індіанцям Парагваю ще тисячі років тому, до подорожі Колумба, на ній вони запарювали популярний сьогодні в модних клубах чай мате. Стевія вважається найкращим і універсальним природним аналогом цукру: вона безкалорійна, в 200-400 разів солодша за звичайний цукор, майже не має післясмаку і здатна регулювати рівень цукру в крові. Смачний сироп топінамбура (або земляної груші) дуже корисний при діабеті: він не тільки замінює цукор, але і володіє цукрознижувальною дією, зміцнює стінки судин, які страждають при діабеті, завдяки вмісту інуліна, наповнює організм енергією, запобігаючи насиченню глюкозою. Дуже солодкий, з низьким глікимічним індексом і калорійністю, сироп агави (далекого родича алое) майже повністю складається з фруктози і солодший за цукор приблизно в півтора рази.

Модний коричневий цукор

Батьківщиною тростинного цукру прийнято вважати Індію, де вперше навчилися отримувати солодкий ароматний сироп з довгих стебел тростини. Він піддається мінімальній обробці, тому, на відміну від бурякового рафінованого, містить більшу кількість корисних мікроелементів і менше продуктів переробки. Тростинний цукор demerara - це легкі кристали золотисто-коричневого кольору з ніжним карамельним ароматом, використовується в основному для декорування фруктів та десертів. Світлий барбадоський цукор muscovado - нерафінований, крупнозернистий порошок з насиченим смаком ірису, легко карамелізується, використовується для приготування випічки і десертів.