0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Вегетаріанські паштети

Фільтр

Вегетаріанські паштети

Фільтр

Чи може бути смачним вегетаріанський рослинний паштет?

За право називатися батьківщиною паштету давно змагаються Німеччина і Франція, однак перші згадки про цю страву сягають  історії Стародавнього Риму. І звичайно ж, це був паштет з печінки , і була ця страва  вишуканою і делікатесною. З часом  паштетом стали називати подрібнений фарш зі спеціями, який можна намазувати і виготовляти з різних компонентів.

 З активним поширенням вегетаріанства стали з'являтися і традиційні страви на вегетаріанській основі. Не став винятком і паштет. Базу такого паштету зазвичай становить білок одного з бобових - сої, нуту, гороху, квасолі.

Веганськийі паштет, виготовлений з будь-яких бобів, - це відмінне джерело легко засвоюваного рослинного білка для веганів і вегетаріанців. Крім того, він багатий на розчинну  і нерозчинну харчову клітковину, калій, магній, цинк і має високу поживну цінність. Ось чому канапе з вегетаріанським паштетом з хлібців на пророщеному  зерні такі популярні і серед вегетаріанців, і серед тих, що худнуть і дотримують посту.

 У нашому магазині в широкому асортименті представлений вегетаріанський паштет на основі сиру тофу. Це соєвий сир, дуже популярний у східній, японській та китайській, кухні. Його виготовляють шляхом згущування соєвого молока з наступним пресуванням і охолодженням – все, як з традиційним молочним сиром. Тофу вважають їжею довгожителів, оскільки він містить всі незамінні амінокислоти , залізо, цілу лінійку фітоестрогенів, завдяки яким тофу особливо популярний серед жінок : ці рослинні гормони полегшують передменструальний синдром і перебіг клімаксу, знижують ризик розвитку раку молочної залози. Ніжний, «шовковий», тофу, з повітряною , водянистою основою буде чудовим компонентом для смачних паштетів. Такий вегетаріанський паштет купити і пригостити друзів і близьких завжди можна у нашому магазині.

Що таке овочевий дієтичний паштет

Вегетаріанські паштети на основі тофу містять виключно натуральні складники , тільки рослинного походження:

  • свіжа зелень (кріп, базилік, петрушка);
  • морські водорості;
  • свіжі овочі (помідори, солодкий перець, морква, оливки);
  • гриби;
  • рослинні олії холодного віджиму;
  • картопляний крохмаль.

Завдяки такому складу овочевий паштет можуть включати до свого меню люди з непереносимістю лактози, глютену, які обмежують у своєму раціоні цукор і сіль.

Зі смачного і ароматного овочевого, наприклад, нутового, паштету можна приготувати пиріжки, начинити еклери, кошики, нафарширувати яйця, спекти класичний страсбурзький пиріг з пісного тесту, який смакуватиме і вегетаріанцям, і тим, хто контролює свою вагу і калорійність їжі, тому що нут при всіх своїх поживних  властивостях має низьку калорійність і не відіб'ється негативно на стрілці вагів і Вашій фігурі. Нутовий овочевий паштет вегетаріанський сподобається  всім  поціновувачам  корисної їжі.

Веганський вишуканий паштет із східної кухні.

Веганська кухня може бути не тільки корисною і смачною , але і по-справжньому особливою , вишуканою і різноманітною. Наприклад, справжньою родзинкою буденного або святкового столу може стати гарбузовий паштет з цукатами з моркви або квасолевий паштет з тертими горіхами і родзинками, спаржевий паштет з білими грибами і майораном або паштет з сочевиці з морквою і прованськими травами. Такий вегетаріанський паштет, ціна якого може бути високою через дороговартісні  інгредієнти, можна придбати з доставкою та під замовлення в елітних ресторанах.

Дуже популярним серед гурманів і шанувальників східної кухні стає паста-паштет місо, яка прийшла до нас з японської кухні , де її вважаю майже панацеєю від багатьох хвороб і справжнім другим хлібом. Місо – універсальний продукт: приправа, основа для супу, паштет, друга страва. Традиційній технології його приготування понад три тисячоліття, і дійшла вона до нас завдяки буддійським ченцям: отримують місо в результаті ферментації соєвих бобів особливими пліснявими грибами. Паста-паштет багата на  біологічно активні сполуки, вітаміни групи В, кальцій, залізо, цинк і мідб. В Японії суп з місо їдять кожного дня і вірять, що саме завдяки йому вони живуть довго і не хворіють.

Універсальний рецепт овочевого вегетаріанського паштету

Процес приготування овочевого паштету досить простий, його можна приготувати і в домашніх умовах, щоб свіжим і смачним подати до столу:

  1. За основу береться зварене до готовності, блендоване овочеве, частіше бобове, пюре;
  2. В якості смакових домішок використовуються приправи, свіжу зелень, гриби, ретельно перемелені або подрібнені до фракції кранча;
  3. Все це перемішується, додається рослинна олія, сіль і цукор за смаком.
  4. Паштет можна подавати на тостах, в тарталетках, порційно, у вигляді кульок зі шматочками овочів всередині, обкачаних в сухарях або подрібнених горіхах.

Такий овочевий паштет, рецепт якого кожен може модифікувати на свій смак, натхнення і можливості, стане улюбленою стравою для всієї Вашої сім'ї.