0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Харчові олії

Фільтр

Харчові олії

Фільтр

Як виготовляють харчові натуральні рослинні різноманітні олії

Рослинні жири мають важливе значення в повноцінному харчуванні людини. Головна їхня цінність – вміст у їх складі полі - і моно - ненасичених жирних кислот Омега-3, Омега-6 і Омега-9, які людський організм виробляти самостійно не здатен , але вони необхідні йому для побудови нових клітин і гормонів. Крім того, харчові рослинні олії містять безліч вітамінів і мікроелементів, позитивно впливають на весь організм в цілому.

 Кінцевий склад рослинної олії  і її  користь або шкода безпосередньо залежать від методу її отримання:

  1.  Олії холодного віджиму отримують шляхом пресування ретельно відібраної і подрібненої сировини. Таку олію вважають найкориснішою , оскільки вона зберігає всі поживні речовини сировини, але  має невеликий термін зберігання і не підходить для смаження.
  2.  Олії гарячого віджиму отримують в результаті нагрівання подрібненої сировини, в ході цього процесу частина корисних речовин втрачається.
  3.  Екстрагування застосовується для виробництва олії в промислових масштабах : сировину поміщають в розчинник ( найчастіше гексан), в який виділяється олія, після чого розчинник випаровують, на жаль, не завжди до кінця, а разом з ним – і корисні речовини з олії.

Для холодних страв і заправок краще за все придбати олію натуральну харчову холодного віджиму, яка зберігає смак , колір, аромат і корисні властивості першоджерела.

Будь-яку олію обов'язково очищують, але роблять це по-різному:

  •  сиру олію тільки один раз фільтрують, і це дозволяє дієтологам віднести її до найкорисніших;
  •  нерафіновану олію після гарячого пресування піддають частковому очищенню (відстоювання, фільтрування), в ході якого втрачається частина корисних властивостей. Нерафіновані харчові олії з доставкою по Україні можна придбати у нашому магазині;
  •  рафінована олія абсолютно очищена лугом і дезодорована, не містить смаку, запаху і корисних речовин, підходить для смаження.

Високоякісні харчові олії купити у нашому магазині можна з користю і на будь-який смак.

 

Які олії, корисні харчові, можна купити в Україні

Яку рослинну олію вживати в їжу і в якому вигляді , залежить від її корисних властивостей, застосування і Ваших смакових уподобань.

Олія

Склад

Якості

Застосування

Соняшникова

Лінолева кислота, вітаміни А,D,Е,К,F. Омега-6

Стимулює роботу

серцево-судинної система, шлунково-кишкового тракту

Для заправки салатів, для смаження, для виробництва соусів, майонезів

Соєва

Холін, лецитин, Омега-3, Омега-6,

вітаміни Е,К

Зміцнює імунітет, підвищує стресостійкість, покращує обмін речовин

Для смаження і виробництва соусів

Оливкова

Олеїнова кислота, жиророзчинні вітаміни, ненасичені жирні кислоти

Поліпшує роботу серцево-судинної системи, знижує рівень холестерину, сприяє схудненню

Для заправки салатів, соусів

Гарбузова

Фосфоліпіди, флавоноїди, вітаміни А,Е

Нормалізує роботу печінки і жовчного міхура, серцево-судинної системи

Для заправки салатів

Кукурудзяна

Насичені і ненасичені жирні кислоти, фосфатиди, токоферол

Регулює холестериновий обмін, нормалізує роботу нервової системи, мозкову діяльність

Для смаження, тушкування, салатів

Лляна

Омега-3, Омега-6

Нормалізує обмінні процеси, травлення, зміцнює імунітет

Для заправки салатів, каш, не для смаження

Гірчична

Поліненасичені жирні кислоти

Зміцнює імунітет, бактерицидна і ранозагоювальна дія

Для заправки салатів, смаження, консервації

Кунжутна

Кальцій, сквален, Омега-6

Стимулює нервову систему, роботу головного мозку, серцево-судинної системи

В кондитерських виробах , не для смаження

Чорного кмину

Омега-3, Омега-6, Омега-9, кальцій, фосфор, залізо

Нормалізація роботи нервової системи, онкозахворювання

Для салатів

 

На ці та інші харчові олії ціна варіюється в залежності від якості сировини і технології виробництва.

Ці олії вважаються найбільш корисними і поширеними, але асортимент олій набагато ширший і представлений найрізноманітнішими продуктами. Наприклад, пальмова олія – одна з найбільш суперечливих в світі рослинних жирів. І якщо всі інші харчові олії купити і використовувати прагне більшість, то пальмової уникають і навіть бояться. Хоча ця олія містить велику кількість вітамінів А і Е, антиоксиданти, каротиноїди, вона не горить , не чадить , не надає стравам ніяких сторонніх запахів. Але висока концентрація в ній жирів загрожує серцево-судинними захворюваннями , вона повністю не виводиться з організму і зашлаковує судини. На жаль, через низьку вартість пальмова олія в надлишку присутня в готовій харчовій продукції.

 А є олії , які з глибокої давнини вважали панацеєю від багатьох захворювань, еліксиром молодості, краси та здоров'я. Ці натуральні харчові рослинні олії відомі людству не одне тисячоліття, з часів древніх цивілізацій , секрети їх застосування зберігалися в страшній таємниці, їх вживання було доступно лише еліті.

Історія знайомства людства з оливковою олією датується  ІVтис. до н. е. , коли на Близькому Сході