0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Горіхові пасти

Фільтр

Горіхові пасти

Фільтр

Горіхи – один із найкалорійніших , поживніших і корисніших продуктів для людини, який вона вживає в їжу з давніх часів збиральництва. Горіхи містять велику кількість рослинного білка, який засвоюється швидше тваринного , корисних жирів і жирних кислот , особливо Омега-3, що забезпечують енергетичний запас організму, рослинних білків і мінералів. Помірне вживання горіхів позитивно позначається на всьому організмі : вони стимулюють роботу мозку, профілактують онкологічні захворювання, знижують рівень холестерину, дуже корисні під час вагітності та лактації.
Вперше перетворити горіхи на пасту спробували стародавні ацтеки: вони розтирали обсмажений на вугіллі арахіс між двома каменями, а потім отриману суміш додавали до свого раціону. У часи Османської імперії королівським десертом вважалася марципанова мигдалева паста. Така паста горіхова служила начинкою для вишуканої випічки або шоколадних цукерок, наприклад , традиційних французьких каліссонів.
Найпопулярнішими видами цього десерту є:
- арахісова паста;
- паста кеш'ю;
- мигдалева паста;
- фісташкова паста;
- паста лісового горіха.
Найпоширенішою і улюбленою сьогодні в світі є арахісова паста , не зовсім горіхова (т. к. арахіс – бобове), але від цього не менш смачна. З'явився цей продукт , як і багато інших superfood і snackfood, в Штатах, в кінці ХІХ століття , як дієтична білкова їжа для тих , хто не може пережовувати і перетравлювати жорстку їжу. Їжа виявилася настільки смачною , що дуже швидко прижилася в найдорожчих і фешенебельних ресторанах. Чим же корисна така натуральна горіхова паста ? Ці легендарні ласощі, які стали символом успішної Америки, містять багато білків і протеїнів , що допомагають спортсменам нарощувати м'язи, а вегетаріанцям – компенсувати нестачу тваринного білка. В ній багато клітковини , яка позитивно впливає на кишківник і дозволяє швидко і надовго наситити організм. Паста корисна для серцево-судинної системи, оскільки містить велику кількість жирних кислот , що знижують рівень холестерину в крові.
 Класичне вживання пасти – це, звичайно, ранкові тости до кави, відмінний варіант корисного і поживного сніданку. Проте, її можна додавати до каш, сиру, фруктових салатів, випічки. Дуже незвичайним і несподіваним буде смак бананового морозива з арахісовою пастою:
1. Банан збити у блендері, додати 50 мл молока, 1 ч. л. порошку екстракту стевії.
2. Додати 2 ст. л. арахісової пасти,  ще раз перебити в блендері, помістити в холодильник на ніч.
3. Подавати дуже калорійне і ситне морозиво краще на цільнозерновому печиві, прикрасивши свіжими ягодами.

Така горіхова паста, ціна на яку варіюється в залежності від процентного вмісту арахісу (в ідеалі – до 90%) , може бути основою для пікантного соусу до м'яса на грилі або салату з свіжих овочів : в такому рецепті до неї додають часник, цукор, суміш перців і лимонний сік. А особливо витончені гурмани навіть готують з арахісової пасти рисовий суп з куркою і овочами.

Горіхова натуральна паста з домішками та без  цукру
Горіхові пасти за своєю консистенцією бувають двох видів:
- Smooth – гладка вершкова паста кремоподібної текстури з ретельно перемеленими горіхами;
- Crunchy – хрустка горіхова паста з подрібненими шматочками горіхів.
Натуральна горіхова паста без цукру і без яких-небудь домішок визнана дієтологами найкориснішою. Але до деяких видів паст додають різні домішки. Першим компонентом , який розробники додали до арахіисової паст після подрібнених крипсів арахісу, був шоколад. Але шоколадно-арахісова паста не викликала ажіотажу у покупців, на відміну від наступного смакового варіанту – пасти з цукром і патокою, який став одним з найулюбленіших і популярних.
Зараз можна горіхові пасти купити з різними смаками: зі шматочками фруктів, білого і чорного шоколаду, з сіллю і ваніллю, зі спеціями і навіть з протеїном та ізолятом. Кожна з них унікальна за смаком, поживними властивостями і вмістом корисних речовин.

Яка натуральна поживна горіхова паста буває
Арахісова паста визнана однією з найбільш корисних і популярних, дозволених для вживання хворим на діабет, містить відносно невелику кількість вуглеводів і досить велику кількість жирних кислот. Але існують і інші варіанти горіхових паст. Наприклад, органічна горіхова паста з кеш’ю: в ній менше білка, зате майже вдвічі менше і цукру, ніж в арахісовій. Вона багата на кальцій, рибофлавін, токоферол, практично не містить калію і холестерину. Горіхи кеш’ю - одні з найбільш нежирних горішків, тому їх сміливо можуть вживати спортсмени і ті, хто худне, в них багато магнію і натрію, незамінних для функціонування імунної системи і нормалізації роботи серцево-судинної системи. Паста кеш’ю корисна при цукровому діабеті, оскільки здатна знижувати вміст цукру в крові і знімати спазми судин, вона багата всіма ненасиченими жирними кислотами і вітамінами групи В. Кеш’ю надає стравам солодкуватого терпкого присмаку і ледве чутного аромату. Така горіхова паста, купити яку проблематично в Україні через високу ціну, допомагає знімати напади астми , позбавляє від кишкових розладів і запалень, дуже корисна при анорексії , позитивно впливає на потенцію.
Дуже модною останнім часом стає дорога, але дуже корисна мигдалева паста. Вона містить велику кількість клітковини , вітамінів, мінералів, але особливо важливі її пробіотичні властивості: харчові волокна та пробіотики в складі мигдалю живлять здорову мікрофлору, завдяки чому нормалізується робота травної системи. Її можна додавати до десертів, випічки, смузі, можна заправляти фруктові салати. З мигдалевої пасти можна приготувати ніжні цукерки з шоколадними шматочками і кокосовою стружкою, які стануть ідеальним десертом до сімейного чаювання.