0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Висівки, шроти та солод

Фільтр

Висівки, шроти та солод

Фільтр

Солод - це продукт, який отримують в процесі пророщування злаків (ячмінь, жито, овес, пшениця і навіть рис) і подальшого його солодження.  Спочатку насіння намочують, готуючи його до проростання, а потім безпосередньо пророщують.  Тільки проросле зерно називають зеленим солодом.  Надалі зерна можуть піддавати томлінню, тобто  тривалій витримці при високій температурі, сушінню та розмелюванню - так отримують червоний або ферментований солод, ціна на який значно вище.
   Історія солоду бере свій початок у  VII тис.до н.е.  у стародавній Месопотамії, коли шумери виявили здатність зерна бродити в глиняних посудинах.  Результатом цього процесу став освіжаючий і п'янкий напій - пиво.  Стародавні шумери, ассирійці і вавілоняни знали понад 70 його видів в залежності від зерна, часу витримки, смаку і кольору.
Неферментований (зелений) солод має світло-жовтий колір і солодкуватий смак, використовується в хлібовипіканні в якості оцукровуючого компонента.
Ферментований солод темного червоно-бурого кольору, солодкий на смак, зі специфічним ароматом.  Ферментований солод широко використовується у хлібопекарському виробництві, тому що  покращує якість борошна, процеси газоутворення, сприяє кращому водопоглинанню, покращує еластичність і структуру хліба, продовжує термін його зберігання.  Можна купити солод і використовувати його у домашній випічці з розрахунку 3-5% від ваги борошна.
    Солод - складова частина багатьох рецептів смачного хліба з характерним смаком і незабутнім ароматом: «Бородинського», «Солодового», «Ризького» і багатьох інших.  Але крім цього, солод використовується при виробництві пива та квасу, який в Київській Русі варили вже з ІХ століття.  Класичним вважається рецепт, в якому використовується солод житній ферментований червоний, купити який можна у нашому магазині з доставкою по Україні, але можна використовувати і інший, наприклад, ячмінний або пшеничний.  Процес приготування квасу досить трудомісткий, але і результат можна буде гідно оцінити спекотної літньої днини:
1. 0,5 л води прокип'ятити 5 хв.  з 0,5ст. солоду, дати рідині 2 години відстоятися.
2. Відлити 0,5ст.  рідини, розвести в ній 10г сухих дріжджів - приготувати закваску.
3. 2 л води закип'ятити з 100г родзинок і 1ст.  цукру, вилити туди закваску і солодовий розчин.
4. Накрити квас кришкою, залишити бродити не менше ніж на 8 годин.
5. Готовий квас процідити, зберігати у темних пляшках у холодильнику.

Завдяки своїй поживності, солод позитивно впливає на наш організм.  Він містить велику кількість білка і необхідних амінокислот, магній, фосфор, селен, цинк.  Пророщене зерно багате на велику кількість вітаміну Е, антиоксидантів, ферментів, які стимулюють обмінні процеси, підвищують імунітет, знижують втому.  Стародавні слов'яни говорили, що солод «всі нутрощі укріплює, і сили тілесні стверджує».  Так, ячмінний солод корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, він стимулює травлення, очищає організм від шлаків.  Рисовий солод ефективно очищає сполучну тканину від надлишків солей і знімає запалення при остеохондрозі.  Житній солод ферментований корисний при анеміях, виснаженні, депресії, неврозах.  Його використовують для збільшення м'язової маси.  Солод є цінним діабетичним продуктом, тому що  містить речовини, що уповільнюють засвоєння вуглеводів, які нормалізують рівень цукру в крові і регулюють роботу підшлункової залози і вироблення власного інсуліну.  Його можна вживати по 1-3 ч.л.  з метою загального оздоровлення, для підвищення енергетичного тонусу, нормалізації білкового та жирового обміну.  Можна купити житній солод і приготувати з нього енергетичний поживний напій.  Солод можна застосовувати зовнішньо в масках для обличчя - він добре живить і оздоровлює шкіру, покращує колір і еластичність.

Чи варто купити і чим корисний солод ферментований житній
Житній солод отримують в процесі штучного пророщування зерен жита при витримці не більше 72 годин.  Він є основною сировиною при варінні темних сортів пива.  Також рекомендуємо купити ферментований солод людям, які піклуються про своє здоров'я: він допомагає підтримувати життєві сили, поповнює запаси вітамінів групи В, містить рослинні фітогормони, що стимулюють процеси регенерації на клітинному рівні.  Комплекс жирних кислот у складі солоду позитивно позначається на стані шкіри і волосся, а у холодну пору року його використання відмінно допомагає попереджати вірусні захворювання.  Дієтологи рекомендують житній ферментований солод купити і додавати його до каш, супів, овочевих пюре і салатів людям з підвищеною фізичною і розумовою активністю для відновлення сил. Лікарі рекомендують приймати солод під час вагітності для формування у малюка внутрішньоутробного імунітету і в період годування для посилення лактації та підвищення поживності молока.
Користь висівок для організму в цілому і для здорового кишківника
Висівки дієтичні - це грубі харчові волокна, подрібнена тверда оболонка зерна, яка залишається після вилучення крохмалистого вмісту для виробництва борошна.  Висівки містять велику кількість клітковини, повільних вуглеводів, протеїну, вітамінів групи В. Висівки для організму людини незамінні при багатьох захворюваннях, це універсальний засіб для чищення:
 - вони вбирають надлишки води, токсини, важкі метали;
 - висівки для кишківника просто незамінні: вони стимулюють його перистальтику і моторику;
 - пов'язують жирні кислоти, регулюють відтік жовчі і рівень холестерину;
 - груба клітковина висівок сприяє зростанню корисної мікрофлори - тим самим поліпшується обмін речовин, ріст імунітету, вироблення вітамінів групи В, необхідних для функціонування імунітету;
 - вони знижують глікемічний індекс продуктів і їх калорійність, завдяки чому висівки для людини необхідні для підтримки правильної ваги і профілактики діабету.
Висівки - це шкірка зерна, що залишилася після його помелу, тобто  скільки видів зерна, стільки видів висівок може бути.  Які ж висівки в їжу найчастіше вживають:
1. Оболонка пшеничного зерна багата на  білки, Омега-кислоти, вітаміни групи В, калій, фосфор, цинк.
2. У житніх висівках міститься вітамін А, вітаміни групи В, хром, мідь, це особливо корисні висівки для чищення кишківника.
3. Рисові висівки збагачені залізом, натрієм,  холіном, вітамінами К і РР.
4. У вівсяних висівках в досить великій кількості представлені практично всі вітаміни і багато мінералів.
Таким чином, купити висівки для їжі можна на будь-який смак і з різною користю.
Висівки обов'язково потрібно запивати великою кількістю рідини (до 2 л).  Ідеальним буде використання висівок з йогуртом або нежирним кефіром, можна просто запити їх соком, зеленим чаєм або водою.  Перед прийомом висівки потрібно залити водою на 15-20 хв.  Добова доза висівок - орієнтовно 40-60г, занадто велика кількість висівок в їжі призводить до порушення роботи шлунку і закрепів.  Багато дієтологів пропонуючи висівки, здорове харчування, рекомендують додавати їх до каш, гарнірів, м'ясних тушкованих страв, випічки.  Поціновувачі корисних і смачних солодощів можуть спробувати приготувати з висівок елегантні десерти, наприклад, хрусткі повітряні кульки:
 - для цього потрібно ферментовані висівки, краще вівсяні, змішати з кунжутом, додати імбир, корицю, трохи екстракту стевії;
 - все це залити сумішшю знежиреного йогурту і кефіру;
 - змішати всі інгредієнти, тісто викладати на деко ложкою, випікати 30 хв.  при t 180 °.
  Іноді в наших магазинах зустрічаються гречані висівки, ціна на які трохи вище, ніж на інші види.  Вони, як і саме зерно, містять велику кількість амінокислот, протеїну і розчинних волокон.  Гречані висівки набагато корисніші за інші, тому що, по-перше, бідні на вуглеводи, по-друге, білок, що міститься в них, дуже схожий на тваринний, тому легше і швидше засвоюється організмом.  Хліб з додаванням гречаних висівок виходить не тільки дуже корисним, але і смачним, і ароматним.  А млинці з них, випечені за дуже простим, бюджетним рецептом, стануть дуже апетитним і ситним сніданком:
1. висівки гречані (найкраще купити висівки від виробника - це гарантує якість продукту) змішати з молоком, додати яйце, щіпку солі і цукру.
2. випікати на гарячій сковороді з додаванням рослинної олії.

Чим висівки корисні для ефективного схуднення
Висівки просто незамінні при дотриманні дієти для схуднення.  По-перше, волокна висівок м'яко очищають стінки шлунка і кишківника, виводячи шлаки, токсини і відновлюючи слизову.  По-друге, завдяки оновленню слизової, поліпшується склад і кількість мікрофлори, яка виробляє власні вітаміни групи В, врівноважуючи обмін речовин.  По-третє, корисні висівки для схуднення не тільки очищають весь організм, але як наслідок, дуже позитивно позначаються на загальному стані, кольорі обличчя, стані шкіри і волосся.  Потрапляючи в організм людини, оболонки зерна практично не перетравлюються, але швидко створюють об’єм у шлунку, викликаючи насичення.  Завдяки цьому, людина не відчуває голоду і не переїдає.  І нарешті, висівки для схуднення, що містять велику кількість клітковини, знижують рівень холестерину, утримують рівень глюкози, чим нормалізують обмінні процеси і дозволяють утримувати стабільну вагу.

Як вибрати висівки і яка повинна бути ціна
Всі висівки ефективні для регулювання роботи кишківника, нормалізації рівня цукру і холестерину в крові, детоксикації всього організму.  Висівки харчові купити можна в різних інтернет-магазинах з доставкою по Україні.  Відмінність висівок в основному в їх вітамінно-мінеральному складі та якості клітковини.  Так, вівсяні висівки містять більше розчинних харчових волокон, що діють як сорбент і нормалізують мікрофлору кишківника.  Інші види висівок (пшеничні, ячмінні) містять більше нерозчинних волокон, що поліпшують перистальтику кишківника, профілактують закрепи і очищають кишківник від токсинів.  Купити висівки для схуднення краще такі, вони ефективніші за вівсяні.  Крім того, в пшеничних висівках більше калію і магнію, необхідних для роботи серцево-судинної систем;  житні містять досить багато йоду, корисного для щитовидної залози;  рисові багаті на фосфор і залізо, у вівсяних, крім великої кількості клітковини, міститься 23 амінокислоти.  Кожен вид висівок, крім детоксикації організму, має свій унікальний вплив на нього.

Що таке шрот і як правильно його купити
Шрот - це побічний продукт виділення олій з насіння рослин під дією органічних розчинників (найчастіше, гексану).  Залежно від виду зерна, можна купити шрот соняшниковий, ріпаковий, соєвий, конопляний, кукурудзяний, арахісовий, розторопші та ін. Основна цінність шроту складається у високому вмісті білка, клітковини, вітамінів групи В, калію, фосфору, при невеликій кількості жирів (що  відрізняє шрот від клітковини).  Шрот в основному використовується як високопротеїновий корм для сільськогосподарських тварин.  При правильному вживанні, шроти корисні і для здоров'я людини, завдяки високому вмісту рослинного білка, лізину, метіоніну, фолієвої кислоти.