0

Каталог товарів

Каталог товарів
  • Вхід
  • Реєстрація

Для бізнеса Звичайний
Реєстрація або Авторизація
Мова

Зателефонуйте нам

0968887133

Безкоштовна доставка

По Вінниці від....................................300 грн; Нова Пошта на відділення від.....500 грн; Нова Пошта на адресу від.............800 грн

Категорії

0

Кошик

В корзині на даний момент немає товарів

Рослинне молоко та вершки

Фільтр

Рослинне молоко та вершки

Фільтр

Чи дійсно купити краще рослинне, з насіння і горіхів, молоко?

Рослинне молоко – продукт давно відомий і популярний у багатьох стародавніх народів і цивілізацій. Молоком його можна назвати лише умовно за схожість з твариним варіантом за зовнішнім виглядом і консистенцією. Перша згадка про соєве молоко датується 1500р., в оді китайського філософа; мигдальне молоко використовується з ХІІІ століття в Середземномор'ї, а в середньовічній Англії його додавали до традиційного рисового пудингу. Рослинне молоко без цукру та будь-яких домішок використовується в кухнях багатьох народів світу. Наші предки готували такі напої з маку, конопель або суміші злакових. Наприклад, старовинний слов'янський напій сур'я з рідини проварених пшеничних висівок з додаванням меду, ягід і трав , який запарювали в печі. Повір'я свідчить, що такий напій очищує дух і дарує мудрість, приймаючи його, можна подумки заговорити себе на зцілення і отримання знань.

 Сировиною для рослинного напою можуть слугувати будь-які зернятка і горішки – молоко соєве, рисове , мигдальне, вівсяне, кокосове, гречане, макове і навіть з кешю і чіа. Вихідну сировину замочують, дають настоятися, потім перемелюють з водою, проціджують від макухи – і рослинне молоко для капучино готове.

 Такі напої останнім часом набули особливої популярності у зв'язку з модою на еко-тренди, боротьбу за екологію , за охорону тваринного світу, які швидко ширяться світом: їх вживають вегани і вегетаріанці , ті, хто під час постів відмовляються від тваринної їжі, вони доступні тим, хто за медичними показами не може вживати звичайний продукт. Спеціально для них і виготовляється  рослинне молоко, ціна на нього, на жаль , може бути набагато вищою в залежності від вихідної сировини.

У чому ж користь таких аналогів звичного тваринного молока?

  •  По-перше, вони не містять лактози і казеїну, а значить, їх можна вживати людям з непереносимістю цих компонентів;
  •  По-друге, у них немає насичених жирів і холестерину, вони припадуть до смаку тим, хто стежить за своєю вагою, худне або дотримується дієти;
  •  По-третє, вони містять велику кількість харчових волокон і клітковини, що позитивно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту;
  •  І нарешті, найголовніше – такі напої багаті на природні корисні вітаміни, мінерали і білки , що містяться в рослинах, з яких вони виготовлені.

Тому купити рослинне молоко і приготувати улюблений коктейль – це не тільки дуже смачно, але і корисно.

Чи корисніше купити і використовувати рослинні, більш калорійні , вершки?

Вершки рослинного походження – це те ж рослинне молоко, з меншим вмістом води , але з додаванням рослинних жирів, зазвичай це соєва, соняшникова або пальмова олії, та згущувача. Вони добре збиваються і заморожуються, довго зберігають презентабельний вигляд і форму, зберігаються довше тваринних і також , як тваринні, легко поєднуються з різними домішками, наприклад, фруктами або йогуртом. Рослинні збиті вершки найчастіше використовують у кондитерському виробництві для приготування десертів, морозива, для прикрас тортів, їх додають до напоїв у стіках та каш швидкого приготування. На жаль, рослинні вершки , ціна на які досить доступна, мають кілька суттєвих недоліків, головний з яких – наявність трансжирів,  у які трансформуються в процесі приготування рослинні олії. Ці сполуки підвищують рівень холестерину в крові, негативно позначаються на роботі серцево-судинної системи, у великих кількостях можуть викликати захворювання печінки та нирок і навіть цукровий діабет. У багатьох країнах Евросоюзу продукція, що містить трансжири, вже заборонена, тому краще обмежити рослинні вершки для збивання в рецептурі страв на своїй кухні до мінімально необхідної кількості.

Як відрізнити рослинні і тваринні вершки в готовому продукті для збивання 

Рослинні вершки було винайдено як альтернативу вершкам з коров'ячого молока. Їх виключне використання особливо важливе в продукції для веганів і вегетаріанців. Такі вершки , безумовно, мають низку характерних особливостей:

  1.  Вони використовуються тільки в холодному вигляді, їх не можна кип’ятити і додавати до них занадто гарячі інгредієнти, тому що  вони відразу починають гірчити.
  2.  Рослинні вершки завжди біліші за тваринні.
  3.  Вони довго тримають форму і не опадають.
  4.  При заморожуванні можуть розшаровуватися , тому що  жир витісняється на поверхню.
  5.  Не тануть у роті, важко розчиняються.

У нашому магазині рослинні вершки для збивання купити можна завжди і на будь-який смак і приготувати легкий освіжаючий сезонний десерт, наприклад, такий:

Фрукти і ягоди по сезону (малина, чорниця, смородина) подрібнити в блендері до стану пюре, додати 1ч.л. лимонного соку і 100 мл кокосових вершків. Все збити, викласти в порційні склянки, прибрати в морозилку на кілька годин. Перед подачею прикрасити свіжими ягодами , кунжутом , насінням чіа.

Де застосовується сухе вегетаріанське рослинне різноманітне молоко

Сухе молоко – це розчинний порошок , який отримують шляхом висушування нормалізованого рідкого напою. Для приготування страв його розводять у пропорції 1:3 теплою водою, кип'ятити його не можна, тому що не тваринне молоко негайно розшаровується і згортається пластівцями. Звідси тонкощі приготування кави, наприклад, з ароматним сухим кокосовим молоком:

  1.  На денце філіжанки наливають попередньо розведене холодне рослинне молоко для кави (наприклад, кокосове або мигдальне);
  2.  Окремо варять свіжозмелену каву і потім обережно по стінці додають її до філіжанки з молоком.

Сухе рослинне молоко довго зберігається без консервантів та стабілізаторів, не втрачає більшості корисних властивостей, після розчинення знову набуває кремового смаку і властивого йому аромату.

Кращою альтернативою коров'ячому молоку дієтологи вважають кокосове. Воно містить 24 амінокислоти, кальцій, магній, жирні кислоти, прискорює одужання і відновлює сили після хвороби, покращує мозкову діяльність, знімає стресові стани. Продукт гіпоалергенний, має протизапальну та протимікробну дію, включається до складу дієт, спрямованих на зниження ваги. Це сухе рослинне молоко купити і побалувати себе смачними десертами завжди можна у нашому магазині.

 Рисове молоко вперше згадують в «Хроніках Японії» ( 250р н. е..) , воно називається амазаке – кремовий, густий, ферментований напій з насиченим солодким смаком. Рисовий напій містить вітаміни групи В, залізо, мідь, магній, багатий на фолієву кислоту, завдяки чому допомагає при хронічній втомі , безсонні, нервовому виснаженні. Японські медики радять вживати його навіть дітям та вагітним жінкам.

 Напій з сої рекомендують для зниження рівню холестерину та нормалізації роботи серцево-судинної системи, він багатий на ізофлавин, тіаміном, рослинний біл