Найцінніші мікроелементи олії гарбуза - поліненасичені жирні кислоти, вживання яких необхідне для здоров'я головного мозку, очей, печінки, серця, судин. Завдяки вмісту бета-каротину ,який в організмі людини перетворюється на вітамін А, вживання олії гарбуза сприяє зміцненню імунітету, покращенню зору , зменшує запальні процеси, стимулює загоєння виразок слизової, запобігає виникненню катаракти. Високий вміст калію, вітаміну С та клітковини покращує роботу серцевого м'язу, регулює кров'яний тиск та запобігає розвитку інсультів. Олію насіння гарбуза, завдяки вмісту в її складі жирних кислот та цинку, корисно вживати для профілактики захворювань передміхурової залози, вона є ефективним жовчогінним засобом, разом з насінням олія має протигельмінтну та антипаразитарну дію. При зовнішньому застосуванні вона дієво гоїть запалення шкіри, опіки, подразнення, покращує її загальний стан.