Зелена гречка - легка дієтична крупа. Відсутність впливу високих температур дозволяє їй максимально зберегти вітаміни, комплекс макро- та мікроелементів. Тож зелена гречка набагато корисніша у порівнянні із класичною пропареною гречаною крупою. Гречана крупа – добре відомий дієтичний продукт. Каша з цієї крупи дуже корисна при шлунково-кишкових захворюваннях , цукровому діабеті , анемії. Лимонна і яблучна кислота у складі гречки прискорюють засвоювання їжі , що особливо важливо при захворюваннях системи травлення. Комплекс з міді та заліза у складі гречки бере участь у процесах кровотворення і утворення гемоглобіну. Фосфор і калій у її складі поліпшують здоров’я кісток і зубів, вітаміни групи В зміцнюють нервову систему. Вживання гречки сприяє очищенню печінки від токсинів , допомагає знизити рівень холестерину. Гречана крупа є основою популярної дієти для схуднення, завдяки тому що відноситься до складних вуглеводів і засвоюється організмом поступово , надовго забезпечуючи відчуття ситості. Крім того , вона багата клітковиною , яка сприяє очищенню кишечника.