Кокосова стружка рекомендована для вживання як джерело протеїну. Вона не містить клейковини, тому ідеально підходить для безглютенового раціону харчування; вважається гіпоалергенним продуктом і підходить для здорового дієтичного харчування. Кокосова стружка, завдяки харчовими волокнам, має здатність відмінно очищати організм від шкідливих токсинів і шлаків. Також вона зміцнює кісткову систему, служить профілактикою для зміцнення і оздоровлення зубів і ясен. Лауринова кислота, яка входить до складу кокоса, сприяє нормалізації рівня холестерину в крові і знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Стружка кокоса багата на цілу низку корисних речовин - вітаміни групи В, Е, С, кальцій, фруктозу, залізо, калій, сахарозу, жирні кислоти. Є прекрасним засобом у боротьбі проти глистів.