Тахіні - в'язка запашна маса з меленого кунжутного насіння - традиційний інгридієнт арабської кухні. Головні переваги продукту - масляниста текстура, солодкувато-терпкий смак і яскравий горіховий аромат. Кунжутну пасту рекомендують вживати при захворюваннях кісток, суглобів, шкіри. Тахіні містить 4 речовини, виключно принципових для імунітету: залізо, цинк, селен і мідь. Вони виробляють білі кров'яні клітини, що знищують мікроби. Регулярне вживання сезамової пасти захищає від сезонних ГРВІ і грипу, прискорює одужання після інфекційних захворювань. Пасту додають як необхідний компонент до багатьох страв, наприклад до фалафель, до хумусу, крім того, вона служить основою для багатьох соусів. При використанні пасту розбавляють водою до консистенції рідкої сметани, додають лимонний сік, сіль та часник.