Родзинками називаються висушені природним способом ягоди винограду. Родзинки зберігають практично всі вітаміни та мінерали, що містяться у цьому сорті винограду. Калій в сухофруктах приводить в норму роботу серця. У гіпертоніків ці ласощі сприятимуть нормалізації тиску. Для такого ефекту використовують відвари, і приймають їх курсами. Антиоксиданти і вітаміни у складі родзинок корисні у випадках аритмії, вегето-судинної дистонії. Родзинки рекомендують вживати після перенесеного інфаркту. Клітковина родзинок покращує перистальтику кишківника. Вони мають жовчогінну дію, відкривають жовчні протоки. Печінка очищається і відновлюється, для цього застосовують настій з родзинками. Вони дуже корисні для організму вагітних і годуючих жінок. В період вагітності організм жінок потребує подвійної порції кальцію. Родзинки здатні задовольнити цю потребу і подбати про нормальне формування і розвиток плоду.