Головною перевагою олії розторопші є її позитивний вплив на печінку завдяки вмісту у її квітах та насінні потужних гепатопротекторів - силімарину, який збільшує вироблення жовчі, та силібініну, який регенерує клітини печінки. Ці речовини здатні зміцнити і захистити мембрани клітин печінки, вони сприяють регенерації гепатоцитів, які зазнали негативного впливу алкоголю та токсинів, та зупиняють запальні процеси в печінці, а також нормалізують вироблення жовчі. Омега-6 і Омега-9, які входять до складу олії, корегують порушення ліпідного обміну і гормонального балансу, допомагають в роботі серцево-судинної, ендокринної, травної та сечостатевої систем. Хімічний склад олії розторопші сприяє очищенню та зміцненню судин, зниженню холестерину та зменшенню проявів атеросклерозу, нормалізації кровообігу і, як наслідок, покращенню роботи всіх внутрішніх органів. В косметології особливо ефективним є застосування олії розторопші при алергічних реакціях шкіри, вуграх, вітіліго, опіках, а також при лікуванні багатьох шкірних захворювань (плоский лишай, дерматити, псоріаз, екзема) завдяки її протизапальній, ранозагоювальній та регенеруючій дії.