Кероб - це висушена м'якоть плодів (бобів) ріжкового дерева (цератонія). На Кіпрі ріжкові боби називають чорним золотом через цінні властивості і багатий склад. У його складі відсутній глютен, що дає можливість вживати солодкий порошок людям з діагнозом целіакія. У помірних кількостях продукт може бути доданий до раціону при діабеті. Через незначний вмісту жиру і присутність харчових волокон, кероб корисний для тих, хто худн. При регулярному застосуванні він сприяє зниженню ймовірності виникнення серцевих і судинних патологій, а також позбавляє від стресів і тривожних станів. Крім мінімального вмісту жирів, відзначається відсутність кофеїну, фенілетіламіна, що викликає напади головного болю, а також щавлевої кислоти, яка перешкоджає засвоєнню важливих для організму мінералів. Напій з кероба не викликає звикання, а також має заспокійливу дію. Крім того, мікроелементи, що містяться в какао, важко засвоюються, чого не можна сказати про мінерали і вітаміни, присутні в м'якоті цератоніі.