У курячому яйці містяться всі незамінні амінокислоти, воно вважається ідеальним джерелом білка та засвоюється на 98%, тобто практично цілком. Близько 90% білкової частини яйця складає вода, решта - прості білки або протеїни, які полюбляють вживати спортсмени-бодібілдери для набору м’язової маси. Крім того, яєчний білок є джерелом вітамінів В2, В6, В12, D, селену, таких мінералів як цинк, залізо, мідь, а також містить невелику в порівнянні із жовтком кількість жирів та холестерину. Жовток є джерелом лецитину та жиророзчинних вітамінів А, Е та К. У жовтку також є вітамін D, який майже не зустрічається в інших продуктах харчування. До того жовток містить поліненасичені та мононенасичені жирні кислоти: пальмітинову, олеїнову, лінолеву, арахідонову , необхідні для профілактики атеросклерозу та роботи серцево-судинної системи.