Мармелад - улюблені натуральні солодощі, приготовані з фруктів, проварених з цукром. Найпоширеніший інгредієнт, на основі якого готують мармелад, це яблучний пектин. Пектин знижує рівень холестерину, відновлює вуглеводний і ліпідний обміни, бореться з захворюваннями шлунково-кишкового тракту, стимулює швидке загоєння пошкоджених ділянок шкіри, допомагає очистити організм від важких металів. Вживання мармеладу позитивно позначається на роботі мозку і допомагає відновлювати сили після розумових і фізичних навантажень. Вживання мармеладу позитивно позначається на роботі мозку і допомагає відновлювати сили після розумових і фізичних навантажень. Велика частка фруктів або ягід (20%) забезпечує чарівний аромат, насичений смак і наявність великої кількості вітамінів і мінералів. Через свою підвищену солодокість, мармелад протипоказаний людям, хворим на діабет. Як і будь-які інші ласощі, мармелад може спровокувати захворювання ротової порожнини у дітей.