Шипшина регулює згортання крові та проникність кровоносних судин, поліпшує регенерацію, стимулює вироблення колагену. Відновлює захисні властивості організму, зміцнює імунну систему, активізує кровотворні процеси та обмін речовин. Зміцнює фізичну працездатність і стимулює розумову діяльність. Знижує рівень холестерину в крові та розчиняє холестеринові бляшки. Має антиоксидантні та жовчогінні властивості. Брусниця дуже цінна своїми антиоксидантами - вітамінами Е і С. Червоний колір ягід забезпечується антоцианами. Вони також мають антиоксидантні та протизапальні властивості, ефективно нормалізують кров'яний тиск, знижують ризик виникнення хвороб серця та інших патологій серцево-судинної системи. Рекомендується вживати з оздоровчою метою як вітамінний продукт з жовчогінним , тонізуючу, сечогінну , заспокійливу, протизапальну дію. Чай рекомендується вживати з оздоровчою метою як вітамінний продукт з жовчогінною, тонізуючою, сечогінною, заспокійливою, протизапальною дією.