Насіння гарбуза надзвичайно корисне для здоров’я. У ньому міститься практично вся таблиця Менделєєва: цинк і кальцій, калій і селен, магній і натрій, залізо і марганець, фосфор. Крім того, до складу насіння входять вітаміни групи В, А, Е, С, К, Д, різні кислоти. До складу сирого гарбузового насіння входять магній і триптофан, які м’яко заспокоюють нервову систему і стимулюють сон. Гарбузове насіння містить цинк – мікроелемент, що є природним імуномодулятором, необхідним для повноцінної роботи вилочкової залози. Саме цей орган виробляє Т-лімфоцити, які нейтралізують бактерії і віруси. Цинк допомагає зберегти шкіру пружною і еластичною, попереджає передчасну появу зморшок, оновлює клітини епідермісу, бореться з вугровим висипом. Завдяки магнію, що міститься в насінні гарбуза, нормалізується рівень цукру в крові. Завдяки амінокислоті кукурбітин, сире гарбузове насіння споконвіку використовують в боротьбі з кишковими паразитами. Регулярне вживання насіння гарбуза знижує кров’яний тиск і зміцнює стінки артерій, а все завдяки фолієвій і лінолевій кислоті. Магній і калій регулюють роботу серцевого м’яза, а залізо підвищує гемоглобін, знижуючи ризик розвитку анемії.