Смачну та корисну сушену журавлину можна вживати як окрему страву, так і додавати в каші, хлібо-булочні вироби, шоколад та цукерки, начинки, торти, печиво, а також салати, блюда з риби, м`ясні страви тощо.ЇЇ використовують при приготуванні узварів, компотів, морсів, соусів. Такі ягоди містять багато корисних речовин, мають насичений солодкий смак та достатньо велику кількість вологи. Завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів журавлина надає енегрії та бадьорості, зміцнює імунітет. До її складу входять вуглеводи, клітковина, вітаміни B1, B2, B4,B5, B6, B9, C, E, K, PP, мінеральні речовини - кальцій, калій, магний, натрій, фосфор, залізо, цинк, йод, марганець, селен. Журавлина містить в невеликій кількості натуральну глюкозу та фруктозу, тому її можна вживати при діабеті. Вживання журавлини сприяє зниженню рівня стресу, покращує сон.