Соєві боби - головні світові постачальники рослинного білка і рослинного масла. Насіння сої містять в середньому 37-42% білка, 19-22% олії і до 30% вуглеводів. За амінокислотним складом протеїн сої близький до білка курячих яєць, а масло відноситься до легкозасвоюваним і містить жирні кислоти, які не виробляються організмом тварин і людини. Пророщена соя - надзвичайно корисний продукт. Склад продукту при пророщування змінюється в кращу сторону: крохмаль перетворюється на солодовий цукор, жири - в жирні кислоти, білки - в амінокислоти. У такому вигляді вони засвоюються в рази швидше і приносять більше користі: нормалізують обмін речовин; очищають судини; заспокоюють нервову систему; благотворно впливають на роботу печінки; очищають кишечник від токсинів і продуктів розпаду. Страви з сої поживні, прості в приготуванні і припадуть до смаку вегетаріанцям, що постять і на дієті. З обережністю слід вживати сою вагітним через наявність в ній активного соєвого фітогормону і людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.