Соя - ідеальне джерело білка, вона містить у своєму складі до 40% протеїнів, які за складом майже не поступаються білкам тваринного походження. Соєвий білок стане невід'ємною частиною раціону вегетаріанців, тих, хто дотримує посту або страждає від алергії на тваринний білок, його сміливо можуть вживати люди з непереносимістю глютену та лактози, його просто необхідно вживати жінкам у клімактерічному віці для запобігання остеопорозу, припливам та гормональним збоям. Вживання продуктів із сої сприяє зниженню рівня холестерину, зниженню та нормалізації ваги, такі продукти позитивно впливають на стан печінки, адже містять велику кількість лецитину, який запобігає її ожирінню. Соєвий протеїн містить велику кількість природних фітогормонів, особливо корисних для профілактики гінекологічних захворювань та раку грудей, а також вітамінів групи В, які позитивно впливають на обмінні процеси, нормалізують діяльність нервової системи, покращують стан шкіри, волосся та нігтів. Завдяки вмісту кокосової олії, веганські сосиски мають легку текстуру та ніжний смак, рослинні волокна у їхньому складі позитивно впливають на стан мікрофлори кишківника, нормалізують його перистальтику та процеси травлення.