Плід папайї , динного або хлібного дерева, яке росте у тропіках , переважно на Гавайях, нагадує собою стиглу диню яскраво-помаранчового кольору з чорними кісточками всередині. Плід папайї можна назвати виключно дієтичним, тому що він не містить білків і жирів і є дуже низькокалорійним. Крім того , у його складі дуже низький відсоток цукрів, його можна вживати хворим на діабет та спортсменам. Високий вміст вітаміну С робить папайю чудовим антиоксидантом, а вітамін А покращує зір і стан сітківки. Фермент папаїн чинить протизапальну дію на шлунок, покращує травлення і зменшує дискомфорт, стимулює роботу підшлункової залози. Сушена папайя зберігає всі властивості, особливо корисною вона буде для людей з серцево-судинними захворюваннями та підвищеним тиском.