Винний оцет отримують шляхом зброджування виноградного соку оцтовокислими бактеріями. Винний оцет довгий час витримують в спеціальних дубових діжках, в результаті отримують продукт з яскраво вираженим солодкуватим ароматом, кислотність якого становить не менше 6%. Винний оцет - прекрасний антиоксидант, допомагає зберігати молодість, пригнічує ріст ракових клітин, перешкоджає накопиченню в судинах шкідливого холестерину, зміцнює серцевий м'яз, має невелику кількість калорій. Він багатий на флавоноїди, які підвищують імунітет, та оцетову кислоту, що сприяє процесам обміну речовин. На відміну від звичайного, винний оцет можна вживати при вагітності. Його широко застосовують в косметології , для укріплення волосся, загоєння дрібних ран та запалень, для очищення від чорних цяточок та освітлення пігментних плям. В кулінарії білий оцет застосовують як заправку в соусах до салатів, в складі маринадів, він додає м'ясним продуктам неповторного винного запаху і ніжності смаку.