Гхі - різновид очищеного топленого масла. Для його приготування вершки збиваються в масло, яке протягом кількох годин (в залежності від кількості масла, в середньому 1 год. на 1 кг) витоплюється на повільному вогні на дровах з метою очистити його від білкового казеїну і сухих залишків молока. В результаті цього масло карамелізується і набуває легкого горіхового аромату і присмаку. Гхі наділене омолоджуючими і тонізуючими властивостями, підвищує апетит і імунітет, допомагає роботі тонкого кишківника. На відміну від інших масел, що засмічують печінку, гхі надає їй сили, живить нервові тканини організму, кістковий і головний мозок, в результаті чого підвищується гострота розуму. Гхі входить до складу багатьох аюрведичних ліків і вважається ідеальним маслом для масажів: воно легко і глибоко вбирається в шкіру і має цілющий і зігріваючий ефект. Продукт не містить лактози, тому його можуть вживати люди з непереносимістю цього вуглеводу; жирні кислоти в складі топленого масла мають короткий хімічний ланцюг, тому краще засвоюються організмом; білковий казеїн в процесі перетоплювання масла видаляється, тому гхі нешкідливе для людей з підвищеним холестерином.