Сік лайму дуже кислий і освіжаючий - у ньому багато вітаміну С, але слизову він не дратує, і не руйнує емалі зубів, чого не можна сказати про лимонний сік. В ньому мало жиру, є трохи білка, багато органічних кислот і вітамінів. Знижуючи рівень шкідливого холестерину в крові, сік лайму не дає розвиватися атеросклерозу, уповільнює процес старіння тканин, покращує травлення, стимулюючи вироблення шлункового соку, підсилює перистальтику кишківника. У косметології сік лайма застосовується так само, як і лимонний: він очищає і тонізує шкіру, знімає подразнення і почервоніння, усуває забої та синці, відбілює та вирівнює колір.З соком лайму смакують багато напоїв та коктейлів, в тому числі і мохіто, він додає випічці та стравам приємного присмаку та аромату.