Комбуча - ферментований напій на основі підсолодженого зеленого чаю, в який додано для бродіння симбіотичну культуру. Комбуча має солодкий, злегка терпкий смак і має позитивний вплив на процеси травлення в організмі. Напій є джерелом корисних пробіотиків, які сприяють повноцінному функціонуванню кишківника та підтриманню його мікрофлори. Приготована на основі зеленого чаю, комбуча зберігає більшість його корисних властивостей, зокрема вона сприяє нормалізації рівня цукру в крові та є потужним антиоксидантом. Біологічно активні речовини у складі напою виявляють протизапальні та антимікробні властивості, особливо стосовно грибів роду Сandida, знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань, запобігають росту ракових клітин та розростанню новоутворень. Регулярне вживання невеликої кількості низькокалорійного напою, який майже не містить кофеїну, допомагає виводити з організму токсини та сприяє схудненню, зменшує тягу до солодкого, покращує травлення, нормалізує обмін речовин і відновлює кишкову мікрофлору. Останні наукові дослідження доводять ефективність пробіотиків у подоланні депресивних станів та неврозів, таким чином, комбуча здатна підвищувати настрій, знімати легкий больовий синдром, головні болі, м'язові спазми.