Зерна арабіки збирають з аравійського кавового дерева, головна їх перевага - багатий смак і оксамитовий аромат, якого їм додають ефірні речовини, які містяться у великій кількості олій. В арабіці міститься багато ліпідів і цукрів, тому вона має інтенсивний смак при невисокому вмісті кофеїну. Колумбійська кава відрізняється високою якістю, має характерну кислинку, а також цікаві ароматні нотки. Декофеїнізована кава (decaff) – це така ж смачна кава, але в результаті спеціальної обробки кавових зерен у її складі майже немає кофеїну. Вцілому кофеїн не завдає шкоди здоровому організму, але є категорії людей, кому не бажано вживати продукти з великим вмістом кофеїну. Наприклад, вагітні, годуючі мами, алергіки, гіпертоніки, поціновувачі кави, які полюбляють випити філіжанку ввечері, але бояться безсоння.