Ще у ХІІ столітті воїнам Чингісхана було відомо про цілющі властивості кисломолочного продукту, який зараз називають йогуртом. Перш за все, йогурт цінують завдяки вмісту великої кількості пробіотиків - живих бактеріальних культур, які покращують мікрофлору кишківника, що впливає на імунітет і загальне самопочуття. Завдяки вмісту живих культур, йогурт допомагає при шлунково-кишкових проблемах, таких як хронічне нетравлення шлунку, закреп, діарея, запалення кишківника. Крім пробіотиків, в йогурті міститься багато вітамінів та мікроелементів: це калій, фосфор, рибофлавін, йод, цинк, вітамін B5 і B12. Їх вміст сприяє профілактиці остепорозу та покращує стан кісткової тканини, запобігає розвитку гіпертонії, набряклості та тромбозу. Регулярне споживання йогурту допомагає боротися з проявами алергії та підвищує рівень Т-клітин. У йогурті міститься вітамін B12, який найкращим чином впливає на кровообіг і нервову систему і який міститься переважно у продуктах тваринного походження. Йогурт давно став обов'язковим продуктом в раціоні спортсменів, вживати його бажано протягом години після тренування. Білок, що міститься в йогурті, постачає до м'язів амінокислоти, які необхідні для відновлення після занять, а вуглеводи допомагають відновити витрачену енергію. Чорниця багата на вітамін С, який підвищує стійкість організму до інфекцій, є антиоксидантом, підвищує тонус та загальний стан здоров’я. Вміст вітаміну А дуже корисний для зору. Присутні у чорниці дубильні речовини та пектин вкрай важливі для травлення.