Гриб муер (китайський чорний деревний гриб) в основному можна знайти в країнах Азії. Він формою схожий на гливи, росте переважно на листяних деревах. Цей гриб просто джерело корисних для людини речовин: білок, вітаміни В і С, мікроелементи (залізо, кальцій, фосфор) і повна відсутність жиру. Муер корисний людям, що страждають на анемію, артеріальну гіпертензію, діабет і ожиріння. У ньому містяться протипухлинні речовини, а також гриб справляється з інфекціями верхніх дихальних шляхів, діючи як легкий антібіотік.Також деревний гриб муер має властивість, корисну для спортсменів - поліпшення обміну речовин і зниження маси тіла за рахунок відсутності в грибі будь-яких жирів. Готувати китайські гриби муер можна як душі заманеться: варити, смажити, маринувати старіші гриби і вживати в сирому вигляді. На смак вони злегка солодкуваті, трохи хрустять в роті і нагадують хрящик.