Поліфлорний квітковий мед різнотрав'я отримує свої властивості , смак та аромат від рослин , з яких його збирали бджоли. Зазвичай, він солодший та ароматніший за монофлорний, має багатшу палітру смаку. Квітковий мед - висококалорійний продукт, який на 85% складається з вуглеводів, містить трохи білків і зовсім не містить жиру. Його рекомендують при фізичному та розумовому виснаженні, порушеннях роботи різних систем та органів (травної, нервової, серцево-судинної), при застуді та хворобах шкіри, запальних процесах. Десерти і варення із зеленого волоського горіха - традиційні ласощі кавказької, зокрема , вірменської кухні. Нестиглі волоські горіхи у своєму складі містять аскорбінову кислоту у кількості не меншій, ніж цитрусові чи шипшина, багато вітаміну Е, РР, та групи В, а також каротинів, поліненасичених жирних кислот, білків та фітостеринів. Завдяки своєму унікальному складу ядра недозрілого волоського горіха протидіють атеросклерозу та тромбозу, прискорюють відновлення після виснажливого фізичного навантаження та тривалої хвороби, зменшують прояви запалень, мають бактерицидну та антипаразитарну дію. Молочні волоські горіхи містять у великій кількості йод, чим можуть бути корисні при захворюваннях щитовидної залози та гормональних збоях. Поєднання квіткового меду і молочних волоських горіхів не тільки створює смачний десерт, а й дозволяє поліпшити показники клітинного імунітету, позитивно впливає на опірність організму до гострих респіраторних та вірусних захворювань, стимулює процеси кровотворення.