Борошно з амаранту має легкий специфічний аромат і характерний темно-жовтий відтінок, воно не містить глютену, багате на різноманітні поживні компоненти, наприклад, лізин, який сприяє якіснішому засвоєнню кальцію. Унікальністю цього борошна є великий вміст білка та кальцію, необхідних організму людини. Цінне це борошно і великим вмістом заліза, завдяки чому його варто включати до складу дієти хворих на анемію, та харчових волокон, які позитивно впливають на функціонування кишківника та засвоєння корисних речовин. Наявність у борошні вітамінів В1і В2 не тільки сприяє активізації внутрішніх залоз шлунку і кишківника, але також допомагає нормалізувати рівень кислотності шлункового соку. Крім того, вони забезпечують протизапальний та ранозагоювальний ефект, що дуже корисно при виразковій хворобі та ентероколітах. Вітаміни С, А, Е, а також сквален, фітостероли і інші складові амарантового борошна перешкоджають виникненню запальних процесів у різних частинах травної системи.