Блакитний чай виготовлено з пелюсток ледь розкритих, висушених бутонів рослини анчан (кліторії трійчастої), яка росте в Південно-Східній Азії, переважно - у Таїланді. Настій має ледь відчутний трав'янистий, металевий присмак і насичений яскраво-синій колір, чудово сполучається з коров'ячим чи рослинним молоком, м'ятним сиропом та цитрусовими. Чай анчан містить антоціанові сполуки, стероїди, флавоноїди, велику кількість жирних кислот , дубільних речовин та антиоксидантів. Завдяки багатому складу вважається чудовим засобом для боротьби з безсонням, депресією та стресом, для покращення пам'ять та стимуляції роботи головного мозку. Чай пригнічує апетит, тому стане корисниим доповненням дієти для схуднення, очищає кров та пришвидшує процеси метаболізму, регулює рівень цукру у крові. Не містить штучних фарбників, кофеїну, ароматизаторів та хімічних домішок, має яскравий синій колір, який при додаванні лимону чи лайму змінюється на пурпурово-фіолетовий. Є окрасою багатьох коктейлів та смузі.