Сублімована їжа - абсолютно новий напрямок у здоровому харчуванні, який щойно почав розвиватись у нашій країні. Технологія приготування такої їжі складається з двох етапів: продукт спершу заморожують, а потім під дією вакуума витискають із нього рідину. Таким чином у ньому зберігаються природній смак, колір, корисні і поживні речовини, тоді як вологість його не перевищує 6-8%. Сублімовані продукти не містять не ні консервантів, ні барвників, вони довго зберігаються й швидко готуються - достатньо просто залити їх водичкою. Дієтологи вважають, що сублімована їжа засвоюється, ще не доходячи до шлунка, вона швидко і надовго насичує організм і наповнює його енергією. Вживання в їжу абрикосів - це чудова профілактика серцево-судинних та онкологічних захворювань, зміцнення імунної системи, природне регулювання гормонального фону. Абрикоси можуть нормалізувати рівень заліза в крові, підвищити гемоглобін, тому їх рекомендують для лікування анемії та в період вагітності. Абрикоси - це одне з кращих заспокійливих засобів. Вони швидко знімають напругу , допомагають підтримувати сили і бадьорість, покращують якість сну і долають безсоння.